Rendszeres összejöveteleinket továbbra is a hannoveri református gyülekezettõl bérelt teremben tartjuk. (Ev.-ref. Kirchengemeinde, Lavesallee 4, 30169 Hannover)
Figyeljünk az alább megadott idõpontokra!

Állandó programok:

Szombati ovi-suli
a hónap negyedik vasárnapján 16:00 – 18:00 óra között, Hannover, Lavesallee 4
Érdeklődni This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. és This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. lehet.

Ref. Istentisztelet
a hónap második vasárnapján 16 órakor, Lavesallee 4 (Református templom).

Kat. Szentmise 
a hónap harmadik vasárnapján 14 órakor, Moosbergstr. 4 (St. Christophorus templom).

Sport/Foci 
minden vasárnap 18 órától SV Wilkenburg sportcsarnokában. Érdeklődni Szilágyi Istvánnál a 0511-8091456-os telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Őszi Táncház

2018 Október 27-én, újra TÁNCHÁZ a Tokos zenekarral!

Program:

  • 13.00-17.00: Táncoktatás Pogány Orsival és Weidinger Petivel (ha van elég érdeklődő)
  • 18.00-19.30: Gyermektáncház
  • 20.00-1.00: Táncház

Helyszín: Treffpunkt Alt-Laatzen, Auf der Dehne 2a, 30880 Laatzen.

Kérjük mindazokat, akik a táncoktatáson részt szeretnének venni, jelezzék szándékukat Október 25-ig Dózsa Évánál (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 Szeretettel várunk mindenkit!

Bojtorján koncert

Boldogan adjuk hírül, hogy 2018. szeptember 22-én, kicsik és nagyok örömére ellátogat hozzánk az

Új Bojtorján zenekar

képviseletében Pomázi Zoltán alapító, az együttes oszlopos tagja és Szula Miklós, Magyarországlegjobb gitártanára, hogy megörvendeztessenek bennünket.

A rendezvény helyszíne a táncházakból már jól ismert:

Treffpunkt Alt Laatzen,
Auf der Dehne 2 a,
30880 Laatzen.

(Megközelíthető az 1-es (Sarstedt / Laatzen)  vagy a 2-es (Rethen) U-Bahn-nal „Am Brabrinke“ megállóig)

Register to read more...

Majális 2018

Immár 18 éve, hogy megrendezésre kerül minden év május 1-jén a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében a Magyar Majális. Így volt ez 2018.05.01-jén is, melynek otthonául ezúttal,  Hannover szívében található csodálatos zöld övezet adott helyet.

A zord idő ellenére közel 80-an vettek részt a május elseji ünnepségen. Hannoverből és környékéről, de még Münchenből, Ausztriából is jöttek, hogy együtt ünnepeljenek a magyarok.  Kicsiktől a nagyokig, idősektől a fiatalokig minden korosztály képviseltette magát az alkalmon.

A nap első fele inkább a kisebbekről szólt: családi-csapatversenyt rendeztek, ahol kitörő lelkesedéssel küzdöttek a legkisebbek is. (Nem beszélve az apukákról és az anyukákról!). Volt itt kötélhúzás, akadályverseny, de még öfeladat is. A játékot követően pillanatok alatt hosszú sor alakult ki a grillpult előtt, ahol az ilyenkor hagyományos sült virslik és sült húsok, friss saláták (amelyeket a résztvevők saját kezűleg készítettek), friss kenyerek és (szintén a résztvevők jóvoltából) házi édességek várták a megéhezett sokaságot.

Register to read more...

Tavaszi Táncház Hannoverben - Beszámoló

 

A tavaszi időjárás nem csak Hannover utcáit fürösztötte fényárban, de szívünkbe, lelkünkbe is elhozta a már régen várt napsütést s ezzel egyidejűleg a Magyar Táncházat is. 2018. április 21-én szombaton délelőtt 10:00-kor vette kezdetét az idei táncház, melynek új színhelyéül a Mamas Tapas étterem szolgált Hannover belvárosában, a Lister Meile-n. Ahogy az lenni szokott a délelőtt folyamán, egészen este 18:00-ig workshop keretein belül tanulhatták meg a résztvevők a híres “Szatmári” táncokat. Az egész napos táncoktatás két vezetője Pogány Orsolya és Weidinger Péter volt, akik otthonosan mozognak a hannoveri magyar közösségben. Orsi a Magyar Egyesületben aktívan szolgál,  segíti a vezetők munkáját (sőt az ösztöndíjasok munkáját is, például a honlapkezelés rejtelmeinek feltárásával), Péter pedig, mint régi Kőrösi Csoma Ösztöndíjas, szinte már hazajár közösségünkbe.

 

A kora esti órákban ismét a kisebbekké volt a főszerep: apró kis kezek és lábak táncoltak, játszottak és ismerkedhettek meg a magyar néptánccal, néphagyományokkal, Legkedvesebb pillanattá sokunknak az a vált, amikor a Tokos Zenekart körbeülte a kis csipet-csapat, s így játékosan ismertették meg a népi hangszereket.

 

20:00-kor mondhatni elérkezett a nap fénypontja, amikor is megkezdődött a hajnalig tartó táncolás. Az este folyamán a résztvevők bemutathatták a napközben elsajátított szatmári táncokat, de a már ismertebb széki, kalotaszegi, mezőségi táncok sem maradhattak el. A magyar néptáncok elengedhetetlen kiegészítői a magyar népdalok. Ezért ez az alkalom sem telhetett úgy el, hogy ne tanuljanak a résztvevők újabb és újabb gyöngyszemeket a magyar népdalok kincsesládájából. A sokszor félreérthető népi szövegek értelmezése közben, igen jókat derültünk mindannyian.  

A talpalávalóért (ahogy már fentebb is utaltunk rá) a méltán híres kolozsvári Tokos Zenekar volt a felelős, bátran mondhatjuk, hogy mindenki nagy örömére.

Register to read more...

Tavaszi Táncház, Új Helyszínen

Április 21-én, újra TÁNCHÁZ a Tokos zenekarral a következô programmal:

10.00-17.00: táncoktatás Pogány Orsival és Weidinger Petivel
18.00-19.30: gyermektáncház
20.00-1.00: Táncház

új helyszínen, Hannover kedvelt „List“-negyedében:  „Mamas Tapas“ étteremben,

Lister Meile 34 szám alatt.

A régi helyünk Laatzenben sajnos foglalt ezen a napon, ezért a helycsere. A magasabb árak is emiatt váltak szükségessé, hiszen a régi helyünkön bérmentve kaptuk a helységet, míg az új helyen elég borsos a teremdíj. Vígasztal viszont, hogy szuper körülményeink lesznek, nagyon jó a padló, központi helyen van és gondoskodhatunk magyar gasztronómiáról!

A táncoktatáson ezúttal SZATMÁRIT fogunk tanulni. Alapjait állítólag viszonylag könnyű elsajátítani, s hogy milyen szintig jutunk el, az rajtunk múlik. Hívhatjátok magyarul nem értő barátaitokat, ismerőseiteket is, Orsi és Peti szívesen magyaráz németül is, ha van rá igény.

Aki pedig részt vesz a tánctanuláson, az ingyen izzadhat az esti táncházban s mutathatja be a frissen szerzett tudását. 

Szeretettel várunk mindenkit!