Rendszeres összejöveteleinket továbbra is a hannoveri református gyülekezettõl bérelt teremben tartjuk. (Ev.-ref. Kirchengemeinde, Lavesallee 4, 30169 Hannover)
Figyeljünk az alább megadott idõpontokra!

Állandó programok:

Vasárnapi ovi-suli
a hónap utolsó vasárnapján 16:00 – 18:00 óra között, Hannover, Lavesallee 4
Érdeklődni Szabóné Kliment Anitánál (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet.

Ref. Istentisztelet
a hónap második vasárnapján 16 órakor, Lavesallee 4 (Református templom).

Kat. Szentmise
a hónap harmadik vasárnapján 14 órakor, Moosbergstr. 4 (St. Christophorus templom).

Sport/Foci
minden vasárnap 18 órától SV Wilkenburg sportcsarnokában. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Érdeklődni Szilágyi Istvánnál a 0511-8091456-os telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

reformáció 500- Milisits Máté

Október 23-i megemlékezés

Ulrich Zwingli élete és munkássága

 

A Hannoveri Magyar Egyesület az Észak-Németországi Protestáns Lelkigondozói Szolgálattal karöltve

Szept. 29-én, pénteken, 18:30-kor

Ulrich ZWINGLI élete és munkássága címmel tart vetített-képes előadást Csöngedi Nikolett,

Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas teológus.


(Közben és utána az asztalon: “Reformátor” sör, tea, zürichi keksz és reformátori falatok) 

Helyszín: Hannover, Lavesallee 4., a református templom ülésterme. 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

A szervezők

Programjaink

 

Így mulatunk mi magyarok

2017. szeptember 16-án Hannover-Laatzen területe a magyar népi muzsikától, a cipők és a csizmák kopogásától volt hangos. Ezen a napon került ugyanis megrendezésre a mára már hagyománnyá vált Táncház, a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében.

 

A délelőtt úgynevezett “workshop”-pal indult, ahol is székelyföldi/sóvidéki táncokat, csárdást, forgatóst, és szöktetős táncokat tanulhattak kicsik és nagyok egyaránt. Remek hangulat, sok nevetés, és annál több koppintós* után a lelkes csapat egy közös ebéddel készült a “második fordulóra”. A tanulási folyamat vége felé közeledve a sajgó talpak és térdek ellenére, a két tánctanár Borsos Edit és Weidinger Péter lelkesedése mindenért kárpótolt, sőt újabb és újabb erőt adott a táncolni vágyóknak. Épp emiatt még a verbukonsra is volt energia a férfiakban (és bátrabb hölgyekben). Így zajlott ez egészen délután ötig.

 

Alig egy órás szünetet követően 18 órától a kicsiké volt a táncparkett. Több tucat  gyermek énekelt, táncolt, játszott és dübörgött, amolyan “magyarosan”, szíveket felhevítő gyermeki lelkesedéssel. A remek hangulat és a talpalávaló pedig a méltán híres Tokos Zenekarnak volt köszönhető.

 

Az esti órákban pedig ismét a felnőtteké volt a “főszerep”, ugyanis 20:00-tól hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét.

 

Nehéz szavakban önteni és így átadni, mit is éltünk át, éppen ezért adjon bizonyságot a lenti videó - amely Deli Csanád ösztöndíjastársam keze munkáját dicséri -, hogy bárhol is éljünk a világban, így mulatunk mi magyarok...

 

*tánclépés

 

https://www.youtube.com/watch?v=a9QWl_zT98s