Így mulatunk mi magyarok

2017. szeptember 16-án Hannover-Laatzen területe a magyar népi muzsikától, a cipők és a csizmák kopogásától volt hangos. Ezen a napon került ugyanis megrendezésre a mára már hagyománnyá vált Táncház, a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében.

 

A délelőtt úgynevezett “workshop”-pal indult, ahol is székelyföldi/sóvidéki táncokat, csárdást, forgatóst, és szöktetős táncokat tanulhattak kicsik és nagyok egyaránt. Remek hangulat, sok nevetés, és annál több koppintós* után a lelkes csapat egy közös ebéddel készült a “második fordulóra”. A tanulási folyamat vége felé közeledve a sajgó talpak és térdek ellenére, a két tánctanár Borsos Edit és Weidinger Péter lelkesedése mindenért kárpótolt, sőt újabb és újabb erőt adott a táncolni vágyóknak. Épp emiatt még a verbukonsra is volt energia a férfiakban (és bátrabb hölgyekben). Így zajlott ez egészen délután ötig.

 

Alig egy órás szünetet követően 18 órától a kicsiké volt a táncparkett. Több tucat  gyermek énekelt, táncolt, játszott és dübörgött, amolyan “magyarosan”, szíveket felhevítő gyermeki lelkesedéssel. A remek hangulat és a talpalávaló pedig a méltán híres Tokos Zenekarnak volt köszönhető.

 

Az esti órákban pedig ismét a felnőtteké volt a “főszerep”, ugyanis 20:00-tól hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét.

 

Nehéz szavakban önteni és így átadni, mit is éltünk át, éppen ezért adjon bizonyságot a lenti videó - amely Deli Csanád ösztöndíjastársam keze munkáját dicséri -, hogy bárhol is éljünk a világban, így mulatunk mi magyarok...

 

*tánclépés

 

https://www.youtube.com/watch?v=a9QWl_zT98s