Rendszeres összejöveteleinket továbbra is a hannoveri református gyülekezettõl bérelt teremben tartjuk. (Ev.-ref. Kirchengemeinde, Lavesallee 4, 30169 Hannover)
Figyeljünk az alább megadott idõpontokra!

Állandó programok:

Szombati ovi-suli
a hónap negyedik vasárnapján 16:00 – 18:00 óra között, Hannover, Lavesallee 4
Érdeklődni Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lehet.

Ref. Istentisztelet
a hónap második vasárnapján 16 órakor, Lavesallee 4 (Református templom).

Kat. Szentmise 
a hónap harmadik vasárnapján 14 órakor, Moosbergstr. 4 (St. Christophorus templom).

Sport/Foci 
minden vasárnap 18 órától SV Wilkenburg sportcsarnokában. Érdeklődni Szilágyi Istvánnál a 0511-8091456-os telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Tisztújító Közgyűlés Március 2-án

A Hannoveri Magyar Egyesület alapszabályának §10 alapján tisztújító közgyűlésre hívja mindazokat akiket érdekel az immáron 62 éves múltra visszatekintő  közösség sorsa. Az egyesület mai vezetősége sok éves szervezői munka után szeretne megífjodni s egyúttal lehetőséget biztosítani a közösség megújulására is. A legfontosabb feltétel az egyesületi tagság. Még nem késő belépni!

Olyanok jelentkezését várjuk, akik közösségi emberek, empátiával és jó szervezői készséggel rendelkeznek. Akik ismerik az egyesületünket, tudják, hogy igényes programokat szerveztünk az elmúlt években s az idénre is jócskán lesznek jobbnál jobb események (táncház áprilisban, családi nap május elsején, Bojtorján koncert szeptemberben). Ezeknek a szervezése nem kevés munkával jár, s habár a pozitív visszajelzések mindig nagy elégtételt szolgának, szertnénk a terheket fiatalabb vállakra is helyezni. Mivel pénztárosunk, a mindenki által jól ismert Éva néni, egészségi okok miatt kevesebb időt tud szentelni az egyesületi tevékenységére, elsősorban az ő feladatkörére (pénztár és programszervezés) keresünk erősítést. Ígérjük, hogy nem lesz mélyvízbe dobás, s hogy biztosítjuk az új elnökségi tag fokozatos bevonását a rá váró feladatkörbe.

Mindenkit szeretettel várunk tehát március 2-án, pénteken 19:00 órakor a tisztújító közgyűlésen!
Helyszín: 30169 Hannover, Waterlooplatz / Lavesallee 4 (Református templom)

Tisztelettel,

Nöllenburg Gabriella, elnök   -   Szilágyi István, alelnök

Disznótoros Bál, idén kétszer is!

Időpontok: február 2-án, pénteken és február 3-án, szombaton.

Érkezés: 18 órától

Helyszín: Waldgasthaus „zum Kuckuck“ Försterstraße 3, 31177 Harsum Tel.: 05127/409788 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 19 órakor nyitó büfében találunk majd disznótoros magyar finomságokat: sültkolbászt, hurkát, töltöttkáposztát, salátákat, levest és desszertet. A jó hangulatért Andi és a Partyzánok felelnek. Az est folyamán tombolasorsolás is lesz!

A belépő ára személyenként 28,-€, gyermekeknek 4 – 12 éves korig 14,-€.
Az ár tartalmazza a vacsorát, 1 üdvözlő italt és a zenészek fellépti díját.

Az est folyamán biztosítunk magyar borokat és rövid italokat.

Kérjük jelezze részvételi szándékát január 25-ig a „Kuckuck”-nál, Békési Mónikánál: 05127 40 97 88
Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét arra, hogy a helyfoglalás csak akkor érvényes, ha a részvételi díj a fenti dátumig a Hannoveri Magyar Egyesület számlájára megérkezik: Ungarischer Verein e.V. IBAN DE86 2504 0066 0177 1518 00 BIC: COBADEFFXXX

Jó szórakozást kíván a Hannoveri Magyar Egyesület vezetősége:

Nöllenburg Gabriella, Szilágyi István, Dózsa Éva Mária

Magyar Kultúra Napja - Jan.20. - eLVe

A Hannoveri Magyar Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket a január 20-án megrendezésre kerülő Magyar Kultúra Napja c. eseményre, ahol a hannoveri magyar zenészek előadását követően Németországban is fellép az szegedi eLVe. A zenekar versmegzenésítéseket ad elő akusztikus hangszereléssel, József Attila, Arany János, Berzsenyi Dániel, és más szerzők műveiből.

Zenék: https://elve1.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lehetseges.vilagok/

A helyszín a szokásos: Lavesallee 4, 30169 Hannover
Kezdés: 19:00

A belépés díjtalan.

Meghívó a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett művészeti estre

Meghívó az 1956-os ünnepi megemlékezésre

A Hannoveri Magyar Egyesület szeretettel várja Önt és családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának megünneplésére, melyet 2016. október 22-én (szombaton) tartunk.