A Facebookon is!

Ungarischer Verein Hannover

Szeretettel üdvözlünk a Hannoveri Magyar Egyesület honlapján!

 

 

Reméljük, sikerül általa minél szélesebb körben ismertetni az Egyesület tevékenységét, híreit, valamint az általa szervezett programokon keresztül minél közelebb hozni a környéken lakó magyarságot.

 

Jó böngészést!

 

 

A Hannoveri Magyar Egyesület vezetősége

 

 


 

Színházi előadás

2017. november 18-án 19:00-tól tekinthette meg a nagyérdemű Tasnádi-Sáhy Péter: F.E.-Vallomások című monodrámáját, Firtos Edit a nagyváradi színház művésznőjének előadásában.

 

Az előadás megkezdése előtt bő fél órával érkeztek meg az első vendégek a hannoveri Waterlooplatz-nál lévő német-református templom aulájába. A már régóta várt előadásra közel harmincan jöttek el Hannover- és környékéről, hogy részesei legyenek egy nagyon meghitt, bensőséges vallomásnak. És bizton mondhatjuk, hogy szem nem maradt szárazon… Sem a meghatódottságtól, sem pedig a kedves történetektől amelyeket együtt élhettünk át F.E.-vel, a színésznővel. Történetét gyermekségétől kezdve napjainkig követhettük. Sóhajtoztunk az első szerelem perzselésétől, és együtt töröltük könnyünket a csalódás után. Elgondolkodtató, megható és megindító volt valakinek - még ha csak egy elképzelt személy is -, így az életébe tekintetni.

 

Az előadást követően közönségtalálkozóra volt lehetőség, ahol kérdéseinket tehettük fel mind a színésznőnek mind pedig az író-rendezőnek. A közös vacsora elfogyasztása után az est további részét is kellemes hangulat jellemezte.

Az esemény a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében valósult meg.

 

Csöngedi Nikolett

 

 

 

Ulrich Zwingli élete és munkássága

 

A Hannoveri Magyar Egyesület az Észak-Németországi Protestáns Lelkigondozói Szolgálattal karöltve

Szept. 29-én, pénteken, 18:30-kor

Ulrich ZWINGLI élete és munkássága címmel tart vetített-képes előadást Csöngedi Nikolett,

Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas teológus.


(Közben és utána az asztalon: “Reformátor” sör, tea, zürichi keksz és reformátori falatok) 

Helyszín: Hannover, Lavesallee 4., a református templom ülésterme. 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

A szervezők

Így mulatunk mi magyarok

2017. szeptember 16-án Hannover-Laatzen területe a magyar népi muzsikától, a cipők és a csizmák kopogásától volt hangos. Ezen a napon került ugyanis megrendezésre a mára már hagyománnyá vált Táncház, a Hannoveri Magyar Egyesület szervezésében.

 

A délelőtt úgynevezett “workshop”-pal indult, ahol is székelyföldi/sóvidéki táncokat, csárdást, forgatóst, és szöktetős táncokat tanulhattak kicsik és nagyok egyaránt. Remek hangulat, sok nevetés, és annál több koppintós* után a lelkes csapat egy közös ebéddel készült a “második fordulóra”. A tanulási folyamat vége felé közeledve a sajgó talpak és térdek ellenére, a két tánctanár Borsos Edit és Weidinger Péter lelkesedése mindenért kárpótolt, sőt újabb és újabb erőt adott a táncolni vágyóknak. Épp emiatt még a verbukonsra is volt energia a férfiakban (és bátrabb hölgyekben). Így zajlott ez egészen délután ötig.

 

Alig egy órás szünetet követően 18 órától a kicsiké volt a táncparkett. Több tucat  gyermek énekelt, táncolt, játszott és dübörgött, amolyan “magyarosan”, szíveket felhevítő gyermeki lelkesedéssel. A remek hangulat és a talpalávaló pedig a méltán híres Tokos Zenekarnak volt köszönhető.

 

Az esti órákban pedig ismét a felnőtteké volt a “főszerep”, ugyanis 20:00-tól hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét.

 

Nehéz szavakban önteni és így átadni, mit is éltünk át, éppen ezért adjon bizonyságot a lenti videó - amely Deli Csanád ösztöndíjastársam keze munkáját dicséri -, hogy bárhol is éljünk a világban, így mulatunk mi magyarok...

 

*tánclépés

 

https://www.youtube.com/watch?v=a9QWl_zT98s